Tužno zvuči čovjek koji mora reći 'ne' svom snu

Aubameyang morao reći 'zbogom'

Tužno zvuči čovjek koji mora reći 'ne' svom snu

Pierre-Emerick Aubameyang očito zna kako je to kada udarate glavom od zid, ali taj zid neće da se brobije i jednog dana jednostavno morate odustati jer vas je glava previše zaboljela. 

Njegov zid je u ovom slučaju Real Madrid. Od početka karijere Aubameyang javno govori kako mu je životni san transfer u Real Madrid, a čini se kako je prošlo ljeto bilo prava prilika za to. 

Gabonac je od čelnika Borussije Dortmund zatražio transfer i sve je izgledalo kao da napušta klub. Ipak, na kraju se nije uspio dogovoriti ni sa jednim evropskim velikanom i cijela stvar je propala. 

Nakon svega Aubameyang je za RMC rekao je odustao od sna zvanog Real Madrid. 

"Više nemam san. Više neću govoriti o Real Madridu. Oni me ne žele", poručio je Aubameyang pa je rekao da više nema problem s tim. 

"To nije problem. Idem dalje. Osjećam se lijepo u Dortmundu. Izgleda da klubovi ne žele otići predaleko kada sam ja u pitanju. Pomalo sam frustriran zbog toga. Imali smo dogovor sa Dortmundom da mogu napustiti klub. To se nije dogodilo. To je razočarenje. Ipak, sretan sam jer sam ostao", poručio je Gabonac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je također priznao da je dobio ponudu Milana.

"Milan mi je ponudio nešto. Bio sam veoma zainteresovan za taj projekat. Ipak, to se nije dogodilo zbog mnogo razloga", rekao je Aubameyang. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi