Tvrdoglavi Mihajlović odlučio: Belotti ostaje izvođač penala

Iako mu ne ide najbolje

Tvrdoglavi Mihajlović odlučio: Belotti ostaje izvođač penala

Torino je jučer na svom terenu remizirao sa Chievom odigravši 1:1, iako je sredinom drugog poluvremena imao idealnu priliku da dođe do vodstva i vjerovatno pobjede.

Chievo je poveo, Torino izjednačio na 1:1 a onda je u 73. minuti dosuđen jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Andrea Belotti, koji je prethodno i fauliran, ali je najbolji fudbaler Torina loše šutirao i promašio penal.

Uprkos tome što Belottiju uopšte nije strano da promašuje jedanaesterce (prošle sezone čak tri, ove jedan), italijanski napadač će ostati prvi izvođač najstrožije kazne u ekipi Torina i to je odluka trenera Siniše Mihajlovića.

Gledajući svoje fudbalere kako se svađaju oko toga ko će šutirati penal, srbijanski trener je donio odluku da Belotti bude jedini izvođač u ekipi, iako je do tog momenta računaoi na Ljalića i Falquea.

"Bio je dogovor da penale šutira onaj ko se najbolje osjeća od njih trojice. Ali, gledajući ih kako se stalno prepiru, odlučio sam da ih izvodi samo Belotti. Ništa se neće promijeniti po tom pitanju, samo mora da se smiri i ohladi glavu kada šutira penal. On previše želi gol. Gol će doći", rekao je Mihajlović, koji je potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Poslije promašenog penala, Belotti nam se izvinio. Život ide dalje, sada mu ostaje da naporno radi na treninzima i da se vrati u svoju pravu formu".

Otkako je Mihajlović donio odluku da isključivo Belotti bude izvođač najstrožije kazne, Italijan je promašio dva od tri jedanaesterca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti