"U Atleticu se bavimo sportskim, a ne ekonomskim motivima"

Kapiten Gabi

"U Atleticu se bavimo sportskim, a ne ekonomskim motivima"

Kapiten Atletico Madrida, Gabi, u izjavi za američki GQ uporedio je svoj Atletico sa Robinom Hoodom i sa konkurentima u ligi, kao i u svjetskom fudbalu.

"Mi smo tim iz naroda koji je razbio ligu sa dva kluba, koja je bila dosadna. Ono što se desilo u finalu Lige šampiona je najgora stvar koju sam doživio u karijeri, ne zbog toga što je nezasluženo, već zbog te jedne minute u kojoj smo izgubli sve", rekao je Gabi i dodao:

"Mi smo kao Robin Hood, mnogo siromašniji u poređenju sa Realom i Barcelonom. Prošle sezone smo napravili senzaciju koja će se pamtiti. Ja planiram ostati u Atleticu, jer je ovo malo drugačiji klub. Mi se ovdje vodimo sportskim, a ne ekonomskim motivima a dokaz tome su brojne bogate ponude koje su moji suigrači odbili i odlučili ostati ovdje".

Atletico Madrid za sada zaostaje četiri boda za vodećom Barcelonom nakon četiri kola, i nalazi se na - četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.