U Barceloni razmišljaju o budućnosti

Narednog ljeta žele dovesti Verrattija

U Barceloni razmišljaju o budućnosti

S. Bošković

Marco Verratti je glavni prioritet Barcelone za dovođenje narednog ljeta, kada njihova zabrana za transfere istekne.

Katalonski tim želi u svoje redove dovesti 22-godišnjeg veznjaka Paris Saint-Germaina, Marca Verrattija. Italijanski internacionalac bio je prvi igrač koji je preporučen upravi Barcelone od čovjeka zaduženog za transfere, Arieda Braide, i klub motri ovog veznjaka.

Predsjednički kandidat Agusti Benadito otkrio je da je on razgovarao s agentom ovog igrača, koji mu je priznao da se nada da će Verratti ovog ljeta preseliti na Camp Nou, no njihov dogovor pomrsio je Bartomeu koji je izabran za predsjednika, a on je u redove katalonskog kluba doveo Ardu Turana iz Atletico Madrida.

PSG je rekao da Verratti nije na prodaju, bez obzira na cijenu, ali vjeruje se da bi ponuda od 50 miliona narednog ljeta, mogla zadovoljiti Parižane. Trener Barcelone, Luis Enrique u aprilu je rekao:

"Uvijek mi se je sviđao Marcov način igranja. On je igrač koji bi se uklopio u Barceloni."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, Verratti je odgovorio na kompliment:

"Barcelone je jedan od najjačih klubova na svijetu i to je već duže vrijeme. Uvijek je ugodno za igrača kada se jedan tako veliki klub interesira za njega. Do ljudi je u Barceloni da odluče (op.a kako bih se uklopio). Ali, istina je da mi se sviđa njihov stil igre."

Sada, kada je Xavi napustio klub, Iniesta će uskoro imati 32 godine, a Turan će biti 29 godine star u januaru, Barca traži igrača koji je mlad, te ujedno i odličan veznjak, a Verratti se u to savršeno uklapa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.