U Barci bio predmet sprdnje, a u Sportingu postigao golčinu
Foto: EPA

Mathieu iznenadio samog sebe

U Barci bio predmet sprdnje, a u Sportingu postigao golčinu

Sporting je sinoć lagano savladao Tondelu rezultatom 2:0, a fantastičan gol je postigao bivši štoper Barcelone Jeremy Mathieu.

Lisabonski klub je od samog početka diktirao tempo utakmice, a do vodstva je stigao već u 12. minuti.

Strijelac gola, na njemu nesvojstven način, bio je Jeremy Mathieu. Naime, ovaj iskusni defanzivac je fantastično pogodio iz slobodnjaka sa nekih 25 metara.


Ovo je za Mathieua bio prvi gol u najeltinijem rangu portugalskog fudbala, dok je pobjedu Sportinga, također sjajnim golom, potvrdio Fernandes u 72. minuti.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Podsjetimo, Mathieu je ovog ljeta stigao u Sporting, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Barcelonom. Francuz se na Nou Campu nije uspio snaći, a nakon mnogih kritika, navijači katalonskog kluba su jedva dočekali da mu "vide leđa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi