U Barci ga ne vole, ali Neymara u Marseilleu mrze
Foto: Screenshot

Brazilac uspio izvesti korner tek uz pomoć zaštitara

U Barci ga ne vole, ali Neymara u Marseilleu mrze

Sinoć su u velikom francuskom derbiju, na Velodromeu, snage odmjerili Marseille i PSG, a Parižani su uspjeli izvući remi nakon sjajnog pogotka Edinsona Cavanija za 2:2 u sudijskoj nadoknadi vremena.

Poveo je Marseille preko Luiza Gustava u 16. minuti susreta, da bi Neymar u 33. izjednačio na 1:1. Marseille do novog vodstva stiže u 78. minuti, a ikao su domaćini bili veoma blizu pobjede, Cavani je u 92. minuti sjajno izveo slobodni udarac i donio svojoj ekipi poravnanje i vrijedan bod sa vrućeg gostovanja.

Na Velodromeu je bilo izuzetno vatreno, a čini se da navijači Marseillea ne gaje simpatije prema Neymaru, koji je postao omražen kod velikog broja ljubitelja fudbala nakon astronomskog transfera u kojem je, ovog ljeta, prešao iz Barce u PSG za 222 miliona eura.

Šta misle o Neymaru, navijači Marseillea su pokazali u 73. minuti kada je on želio izvesti jedan udarac iz ugla. Upravo u trenutku kada se spremao uputiti centaršut, prema njemu je poletio veliki broj predmeta sa tribina Velodromea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Skupocjeni Brazilac je nekoliko puta odustajao od izvođenja kornera, a to mu je pošlo za rukom tek kada su mu u pomoć pristigli radari koji su ga štitovima pokušavali odbraniti od raznih "projektila".

Treba dodati i da je Neymar nešto kasnije zaradio i isključenje zbog dva žuta kartona i "nasrtaja" na fudbalera Marseillea Ocamposa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi