U Bristolu najavljuju Kodru, on fokusiran na more i odmor
Foto: EPA

Bh. napadač na meti Engleza

U Bristolu najavljuju Kodru, on fokusiran na more i odmor

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Kenan Kodro mogao bi karijeru nastaviti na Otoku.

Kodrina Osasuna ispala je u Segundu i bh. napadač je među osmoricom nogometaša koji žele da napuste Pamplonu, svjesni da zaslužuju više od drugoligaškog nogometa u Španiji.

Za Kodru se za sada interesuju timovi u Engleskoj, Bristol City, Bolton i Fulham. Radi se o timovima koji nastupaju u Championshipu, ali s jasnim ambicijama. 

Bristol Post je već analizirao Kodru, kojeg odmah vežu za oca Mehu, Edina Džeku, Milana Đurića...Medij iz Bristola je objavio kako je Kodro napadač koji se posebno isticao u Osasuni i koji je ove sezone u La Ligi dao sedam golova, mada je na samo 17 mečeva bio starter.

Bristolu manji problem predstavlja činjenica da Kodro ima važeći ugovor sa Osasunom, pa bi morao platiti određeni iznos kao odštetu, a igrač sam pretjerano ne bježi iz aktuelnog tima.

"Miran sam. Imam ugovor. Sretan sam ovdje i što se tiče ljeta, očekujem da bude mirno i na plaži", rekao je  Kodro, koji je ove godine debitovao za seniorsku reprezentaciju BiH. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko bi došao u Bristol, to bi značilo da klub napušta izuzetno talentovani engleski napadač Tammy Abraham, koji se navodno vraća u Chelsea, čiji je inače igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi