"U Francuskoj mogu igrati samo za Lyon, zato sam odbio PSG"
Foto: EPA

Lacazette iskreno poručio

"U Francuskoj mogu igrati samo za Lyon, zato sam odbio PSG"

Francuski napadač Alexandre Lacazette ovog ljeta je imao nekoliko ozbiljnih ponuda za nastavak karijere prilikom napuštanja Lyona, u kojem je bio ubjedljivo prvo ime tima.

Lacazette je na kraju odabrao Arsenal i to ispred PSG-a, koji je poslao finansijski bolju ponudu od Topnika. Ipak, to nije bilo dovoljno da ovaj sjajni napadač stigne u Pariz, a razloge odbijanja ponude otkrio je u razgovoru za francuske medije.

"Tačno je da sam pregovarao sa PSG-om, ali sam od starta znao da neću tamo ići. U Francuskoj postoji samo jedan klub za koji bih igrao a to je Lyon. Znam da bih u PSG-u dodatno napredovao, ali stvarno sam se htio okušati u nekoj drugoj ligi", iskren je bio Lacazette, koji je potom istakao da se nije pokajao:

"Za sada sam zadovoljan razvojem situacije na Emiratesu, ali mora to biti još bolje. Engleski fudbal je drugačiji i potrebno mi je još neko vrijeme da se potpuno adaptiram".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alexandre Lacazette je ove sezone u Premier ligi odigrao sedam utakmica i postigao je četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi