U Hajduku s nestrpljenjem čekaju da Perišić ode u Manchester

Mogli bi se obogatiti

U Hajduku s nestrpljenjem čekaju da Perišić ode u Manchester

E. Škorić

Jose Mourinho stigao je u Zagreb, a razlog njegovog dolaska je krilni hrvatski napadač Ivan Perišić.

Perišić, koji pruža strašne partije u dresu Intera ove sezone, mogao bi da ode u Manchester United i navodno su pregovori u završnoj fazi. Osim u Interu, ovom transferu raduju se i u Hajduku.

Premda se ne zna još koliko bi mogla biti visina odštete, pretpostavlja se da će to biti između 40 i 50 miliona eura, pa bi u tom slučaju za Splićane bilo izdvojeno oko milion i pol eura.

Svi znamo u kakvoj se situaciji godinama nalazi Hajduk, pa će svaki dodatni euro dobro doći u klupsku kasu, a Perišić vjerovatno jedva čeka da zaigra na Old Traffordu. Uostalom, postao bi tako prvi Hrvat u dresu Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hrvatski napadač je za Hrvatsku u 55 mečeva postigao 16 golova, dok je u Interu u 59 nastupa zabio 16 golova, a ranije je igrao u Club Bruggeu, Borussiji Dortmund i Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi