U Herthi sanjaju Ligu prvaka zahvaljujući Ibiševiću

Hertha bolja od Frankfurta

U Herthi sanjaju Ligu prvaka zahvaljujući Ibiševiću

E. Škorić

Hertha je u 22. kolu njemačke Bundeslige pobijedila Eintracht iz Frankfurta s 2:0.

Hertha i Frankfurt su ugodna iznenađenja Bundeslige u ovoj sezoni i obje momčadi bore se za plasman u Evropu, a Hertha je današnjom pobjedm sve bliže i Ligi prvaka, mada u berlinskoj ekipi ne žele ni da pomišljaju na to.

Plavo-bijeli su na Olimpijskom stadionu pobijedili 2:0, a junak pobjede Herthe bio je naš Vedad Ibišević, koji je u 52. minuti na asistenciju Salomona Kaloua pogodio za 1:0. 

Hertha je sačuvala prednost i proslavila veliku pobjedu, a Ibišević je nastavio dobru seriju nakon što je zatresao mrežu Bayerna. Uz ovo dodajmo da je Haris Seferović kod gostiju dobio direktan crveni karton u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo to isključenje je dokrajčilo goste, da bi potom u 83. Darida pogodio za konačnih 2:0, čime su otklonjene sve dileme oko pobjednika u ovom duelu.


Vedo zabio protiv Frankfurta by goloviliga

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi