U Hoffenheimu neće odmah ludo trošiti Firminovo obeštećenje

Planovi za budućnost

U Hoffenheimu neće odmah ludo trošiti Firminovo obeštećenje

Sada već bivši napadač Hoffenheima Roberto Firmino prelaskom u redove Liverpoola donio je poprilično "masno" obeštećenje njemačkom klubu u čijim redovima igra bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Ipak, u ekipi iz Sinsheima neće se razbacivati novcem koji je u klub stigao prodajom brazilskog reprezentativca.

"Uvijek s mnogo pažnje ulazimo u svaki prelazni rok. Ipak, novac koji je u klub stigao prodajom Firmina (29 miliona funti) nećemo odmah trošiti i reinvestirati", rekao je sportski direktor TSG-a Alexander Rosen, te dodao:

"Mi radimo jako temeljito i predano, a glavni cilj nam je da se u budućnosti etabliramo kao stabilan bundesligaški klub".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je imao ugovor do 2017. godine, Brazilac je odlučio dići sidro...

"Da će Roberto u određenom trenutku svoje karijere željeti više bilo je sasvim logično obzirom na njegov kvalitet i igrački razvoj koji se desio u protekla 24 mjeseca", kazao je Rosen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.