U Interu trljaju ruke: Banega dogovorio transfer

Vraća se u Sevillu

U Interu trljaju ruke: Banega dogovorio transfer

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Ever Banega odlučio je napustiti Inter nakon samo jedne sezone.

Ovaj vezni fudbaler u Inter je stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Seville, no očigledno je da nije previše zadovoljan u italijanskom klubu. Prije nekoliko dana pojavila se vijest da Banega želi napustiti Inter, te se vratiti ponovo u Sevillu.

Španski mediji prenijeli su danas da je Banega otputovao u Sevillu na pregovore, te da bi ovaj transfer trebao biti ozvaničen u narednim danima. Španski klub je želio dovesti i Stevana Jovetića koji je bio na posudbi drugi dio sezone, no Inter je tražio mnogo više novca no što je španski klub očekivao.

Iako je Banega u Interu bio samo jednu sezonu u klubu s Meazze mogu biti zadovoljni. Argentinac je stigao kao slobodan igrač, a sada će na njemu zaraditi skoro deset miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi