U javnost procurili detalji ugovora Mourinha i Uniteda
Foto: EPA

Portugalac sve bliže Old Traffordu

U javnost procurili detalji ugovora Mourinha i Uniteda

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho svoju trenersku karijeru najvjerovatnije će nastaviti u Manchester Unitedu.

Naime, Portugalac je jučer kazao kako mu je jedini cilj da ostane raditi u Engleskoj, a navodno je svojim prijateljima priznao da je dogovorio saradnju sa čelnicima Uniteda.

Engleski mediji danas su objavili da su u javnost procurili detalji ugovora koji će Mournho potpisati sa ekipom sa Old Trafforda. Iako je nedavno dobio otkaz na klupi Chelseaja, Mourinho očito neće morati dugo čekati na novi posao.

Kako navode engleski mediji Mourinho će sa Manchester Unitedom potpisati ugovor do ljeta 2019. godine, a po sezoni će zarađivati nevjerovatnih 20 miliona eura. Ugovor još uvijek nije završen i ostale su još neke sitnice oko kojih se trebaju dogovoriti čelnici Uniteda i portugalski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ako je suditi prema ovim informacijama uskoro treba očekivati potvrdu obje strane da su dogovorili saradnju. Mourinho bi na klupu Uniteda trebao doći na kraju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi