U Laziju proučavali Dybaline penale
Foto: EPA

Strakosha junak rimskog tima

U Laziju proučavali Dybaline penale

E. Čaušević

U jednom o derbija osmog kola italijanske Serije A Juventus je na domaćem terenu doživio iznenađujući poraz od Lazija (1:2).

Stara dama je sjajno počela utakmicu kada ih je Douglas Costa doveo u prednost od 1:0, no u drugom dijelu gosti su stigli do preokreta. Oba gola za Lazio postigao je sjajni Immobile za konačnih 2:1.

Ipak, dosta prašine u posljednjim minutama digao je glavni sudija koji je dosudio penal za Juve. Domaći su mogli izbjeći poraz, ali neprecizan s bijele tačke bio je Paulo Dybala, odnosno Thomas Strakosha je zaustavio njegov udarac. Golman gostiju priznao je da su proučavali penale argentinskog napadač pred ovaj meč.

"Bio sam bijesan kad su im dosudili penal jer je to bila 94. minuta i nisu zaslužili bod. Proučavali smo Dybaline penale pred ovu utakmicu i znao sam da će šutati u moju desnu stranu. Ovo je jedna od mojih najboljih odbrana u karijeri", rekao je Strakosha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi