U Manchester Unitedu u dilemi zbog Pogbe

Komplikovana povreda

U Manchester Unitedu u dilemi zbog Pogbe

Povreda koju je nedavno zadobio Paul Pogba je komplikovanija nego što se mislilo. 

Francuz je povredu zadobio u meču protiv Basela i prvobitno se nagađalo da će pauzirati šest sedmica, međutim pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da će period oporavka trajati znatno duže. 

Pogbina povreda je komplikovana i sami doktori više nisu sigurni šta da rade. Pred njima su dvije opcije - operacija ili produženi tretmani. 

"Dembele je morao na operaciju, no ovo je potpuno drugačije. Ovaj problem je nastao kao posljedica mnogih okolnosti, umora mišića, nagle promjene pokreta, mozak radi brže od noge", kazao je doktor Sakari Orava koji je najpoznatiji kada je u pitanju ovakva vrsta povreda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eventualna operacija bi Pogbu sa terena odvojila na četiri mjeseca, dok bi drugi tretman ubrzao oporavak, no zato bi rizik od ponovne povrede bi bio znatno veći. 

U Manchester Unitedu su u velikoj dilemi. Odluku će morati donijeti u toku naredne sedmice. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi