U Minhenu neizvjesno, u Barceloni ni najmanje
Foto: EPA

Revanš susreti 1/4 finala LP

U Minhenu neizvjesno, u Barceloni ni najmanje

Večeras će dvije revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka dati odgovore na pitanje koja dva kluba će biti prvi polufinalisti najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja u Evropi.

Bayern - Porto

Bayern na svom terenu dočekuje Porto, a sigurno se ni najveći skeptici u taboru Bavaraca nisu nadali da će ovaj meč biti ovako komplikovan za njihov klub. Iako je Bayern, uz dužno poštovanje Portu, u ovaj dvomeč ušao s epitetom apsolutnog favorita, portugalski velikan je prošle sedmice na svom terenu slavio sa 3:1 i tako doveo svog protivnika u vrlo nezgodnu poziciju.

Guardiola je optimista, a uzda se i u dobru formu na domaćem terenu. Bayern je u ovoj sezoni Lige prvaka na svom terenu odigrao četiri utakmice i upisao je sve pobjede, uz gol razliku 13:0. S druge strane, Guardiolu može zabrinuti i podatak da je Porto neporažen u dosadašnjoj fazi takmičenja, tako da je pred Bayernom zaista težak posao bez obzira što se radi o jednoj od tri najmoćnije evropske ekipe u ovom trenutku.

Bavarci će večeras imati i dosta problema sa sastavom, budući da ovaj tim već duže vrijeme prate ozbiljne nevolje s povredama. Susret će sigurno propustiti Alaba, Benatia, Martinez i Starke, dok su nastupi Riberyja i Schweinsteigera pod upitnikom. Dobra vijest je da se vraća Robben. Porto večeras neće moći računati na Sandra i Danila koji su suspendovani, te Tella koji je povrijeđen.

Mogući sastavi:

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar.

PSG: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Verratti, Cabaye, Matuidi; Cavani, Ibrahimović, Pastore.

Barcelona - PSG

Za razliku od duela u Minhenu, revanš u Barceloni bi trebao biti puka formalnost za ekipu koju s klupe predvodi Luis Enrique. Barcelona nakon 3:1 u Parizu ovaj meč pred svojim navijačima dočekuje komotno, ali nema sumnje da će Katalonci i večeras biti motivisani do kraja.

Enrique je uoči utakmice izjavio da povratak Ibrahimovića i Verratija u ekipu PSG-a neće ništa promijeniti, te da će njegovi momci susretu pristupiti ozbiljno kao i u prvom meču. Blanc je, sa druge strane, dao zanimljivu izjavu u kojoj je naglasio da PSG tek izrasta uveliki klub, a da je Barcelona to odavno.

U Barceloni mogu biti sretni jer nemaju nikakvih problema sa sastavom, a utakmicu će samo propustiti odavno povrijeđeni Varmaelen. PSG večeras neće moći računati na Silvu, Motu i Auriera, dok se u tim vraća već pomenuti dvojac Ibrahimović - Veratti.

Mogući sastavi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Alonso, Lahm, Thiago; Götze, Müller; Lewandowski.

Porto: Fabiano; Ricardo, Maicon, Marcano, Martins Indi; Herrera, Casemiro, Óliver Torres; Quaresma, Martinez, Brahimi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.