U Monacu trljaju ruke zbog klauzule u Mbappeovom ugovoru

Mladi napadač na meti Uniteda i Reala

U Monacu trljaju ruke zbog klauzule u Mbappeovom ugovoru

E. Škorić

Mlada zvijezda Monaca Kylian Mbappe izaziva veliku pažnju nogometne javnosti ove sezone.

Mbappe ima svega 18 godinai već je postao napadač kojeg ne mogu da zaustave protivničke odbrane. Talentovani Francuz zabija redovno, dao je 16 golova na posljednjih 16 mečeva, te je navodno već stigla ponuda Manchester Uniteda u Kneževinu.

Međutim, Monaco neće tek tako lako da pusti Mbappea, te će pokušati da što više zaradi. Anthonyja Martiala su Unitedu iz Monaca prodai za 36 miliona funti, a ovaj je ubrzo poskupio za 20 miliona. Zbog toga Monaco traži što više novca za igrača koji je ove sezone oborio neke rekorde.

"Nadam se da će ostati za dobrobit Monaca, ali znamo kako funkcioniše tržište i šta se sve dešava u nogometnom svijetu. On ima klauzulu i to je jako puno novca. Ne znam tačno koliko, ali je zaista velika cifra", rekao je za Cadenu Ser sportski direktor Monaca Antonio Cordon.

Budući da košta "puno novca", to će otjerati mnoge klubove, ali sigurno neće Real Madrid, Manchester United, Bayern ili Barcelonu, koji će uraditi sve da angažuju napadača koji bi bez sumnje mogao igrati veliku ulogu u budućnosti. 

Cordon je priznao da još nije stigla ponuda Real Madrida, ali uvjeren je da bi na ljeto moglo da se desi upravo to. 

"Istina je da još nisu ništa slali, ali postoje mnogi faktori koji kažu da Real želi ovakvog igrača. On je još mlad, vidjet ćemo. Čekamo ljeto", istakao je sportski direktor francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco se ove sezone bori za titulu u Francuskoj, a veliki uspjeh je napravio tako što je u četvrtfinalu Lige prvaka izbacio Borussiju Dortmund i danas će saznati rivala u polufinalu najelitnijeg klupskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi