U Panami danas niko ne mora na posao!
Foto: EPA

Predsjednik proglasio nacionalni praznik

U Panami danas niko ne mora na posao!

E. Čaušević

Reprezentacija Paname po prvi put u svojoj historiji plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

Panama je sinoć pred domaćim navijačima savladala selekciju Kostarike sa 2:1 i tako je po prvi put u historiji izborila Mundijal. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje navijača ove reprezentacije koji i dalje ne mogu vjerovati da će gledati svoj tim narednog ljeta u Rusiji.

Koliko je ovo velik poduhvat za Panamu dokazao je i potez predsjednika te države Juana Carlosa Varele koji je odlučio da će dan nakon pobjede biti nacionalni praznik. Varela je preko svog Twitter profila poručio svim navijačima da slave ovaj veliki uspjeh i da će im to dozvoliti u naredna 24 sata.

"Glas naroda se jasno čuje, slavite ovaj historijski dan za Panamu. Sutra je nacionalni praznik u našoj zemlji. Ovo je zaista historijski dan i sutra niko neće raditi već ćemo svi slaviti", poručio je Varela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi