U petak kraj sapunice "Mahrez, Roma i pohlepni Leicester"?
Foto: EPA

Zapleti koje gledamo samo u sapunicama

U petak kraj sapunice "Mahrez, Roma i pohlepni Leicester"?

E. Čaušević

Navijači Rome još uvijek očekuju od kluba da dovedu neko zvučno pojačanje ovog ljeta, a mnogi se nadaju da će transfer saga oko dolaska Mahreza na Olimpico uskoro biti završena.

Poznato je da Roma i Leicester već nekoliko sedmica pregovaraju oko alžirskog igrača koji je jasno dao do znanja čelnicima engleskog kluba da želi da ide. Međutim, Leicester je u više navrata odbijao ponude Rome, a kako se bliži početak nove sezone tako je sve manje šansi da se ovaj transfer ostvari. Međutim, u sapunicama kakva je upravo ova sve je moguće.

Leicester novu sezonu Premiershipa počinje već u petak kada gostuje kod Arsenala. Italijanski mediji prenijeli su da Roma ima rok do petka da pokuša nešto više da ostvari što se tiče Mahreza. Monchi već sedmicama pokušava da riješi situaciju, ali Leicester svaku put dodatno uspije da zakomplikuje stvari.

Za Romu postoje dva ishoda što se tiče utakmice između Arsenala i Leicestara. Ako rimski prije toga ne riješi ovaj transfer, a Mahrez bude igrao na Emiratesu jasno je da od njegovog dolaska u Rim nema ništa. Međutim, ukoliko Alžirac ostane na klupi onda će to biti znak da je još uvijek dostupan na tržištu, te da Roma mora zadati konačan udarac kako bi završila ovu sagu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leicester je prvobitno tražio 35 miliona eura za Mahreza i kada je Roma konačno odlučila da pošalje tu ponudu dobili su odbijenicu na veliko iznenađenje cijele javnosti. Nakon toga vlasnici bivšeg prvaka Engleske poručili su da je sada cijena Mahreza 40 miliona eura. Monchi ne želi da odustane od alžirskog igrača, ali sigurno je da uporedo s tim transferom radi i na nekim drugim opcijama.

Ukoliko propadne pokušaj dolaska Mahreza na Olimpico, Roma će se morati okrenuti drugim rješenjima. Monchi navodno pregovara sa Cuadradom i Berardijem koji su rezervne opcije, a spominje se da su u opticaju Realom Lucas Vazquez i Unitedov Juan Mata. No, morati ćemo sačekati petak kako bi saznali konačan epilog ove englesko-italijanske sapunice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti