"U regionu se dešavaju gore stvari, pa se meč nastavi"
Foto: Filip Roganović

Oglasili se iz podgoričke Budućnosti

"U regionu se dešavaju gore stvari, pa se meč nastavi"

E. Čaušević

Prvenstvo u Crnoj Gori nalazi se u velikom haosu jer je jučer prekinut veliki derbi između Budućnosti i Mladosti, ekipa koje se bore za titulu.

Navijači Budućnosti su u toku utakmice napravili nekoliko incidenata jer su bili nezadovoljni što njihov tim gubi sa 1:0. Delegat ove utakmice je zatražio od organizatora da isprazne sjeverni dio tribine na kojem su se nalazili domaći navijači. Nakon što iz Budućnosti to nisu uspjeli, sudija je prekinuo utakmicu i kako stvari stoje bit će registrovana sa 3:0 u korist Mladosti.

Mediji u Crnoj Gori navode da bi Disciplinska komisija mogla kazniti Budućnost oduzimanjem bodova što znači da će onda titula ići u ruke Mladosti ili Zete. Nakon svega oglasio se izvršni direktor kluba iz Podgorice, Velibor Bošković, koji je izjavio da mu nije jasno zašto se utakmica nije nastavila, te im nije objašnjeno zašto su tražili da se isprazni sjeverna tribina.

"U šoku smo, jer mislimo da su postojali svi uslovi da se utakmica nastavi. Nije nam objašnjeno iz kojeg razloga je traženo da se isprazni tribina. Mi smo kao klub ispoštovali zahtjev delegata, zamolili navijače da napuste stadion, oni su ostali i to je njihovo pravo. Šta smo trebali da uradimo? Da pokušamo fizički da ih izbacimo sa stadiona? To je u domenu policije, a ne nas", rekao je Bošković, te dodao:

"Mi ne odobravamo ponašanje naših navijača, ali nismo mi sudija da osuđujemo. Svjedoci smo da se na nekim utakmicama u regionu dešavaju i gore stvari, pa se utakmica ne prekida. Meč se mogao nastaviti i ovo nije način da se rješava pitanje prvaka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi