"U reprezentaciju guraju igrače da ih što skuplje prodaju"
Foto: EPA

Daum otovrio dušu i prozvao klubove

"U reprezentaciju guraju igrače da ih što skuplje prodaju"

O. Lekić

Iskusni njemački fudbalski stručnjak Cristoph Daum napustio je kormilo rumunske reprezentacije.

Nakon poraza u Crnoj Gori reprezentacija Rumunije je izgubila sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo pa odlazak Dauma i nije neko iznenađanje.

Njemački stručnjak, koji je za kormilo rumunske reprezentacije stigao prošle godine, sporazumno se rastao sa tamošnjim fudbalskim savezom, a za inostrane medije je nakon raskida saradnje izjavio da je radio pod ogromnim pritiskom.

"Pritisak je bio ogroman, posebno je dolazio od strane mnogih domaćih klubova. Oni žele da im igrači igraju za reprezentaciju kako bi ih mogli što skuplje prodati. Nikada nisam imao punu samostalnost u radu", istakao je sada već bivši rumunski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Daum je vodio Koln, Stuttgart, Bešitaš, Bayer, Austriju, Fenerbahče, Brugge, Eintracht i Bursaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi