U Rimu ništa novo: Džeko strijelac, Roma ubjedljiva
Foto: EPA

Vučica sa 4:1 savladala Torino

U Rimu ništa novo: Džeko strijelac, Roma ubjedljiva

E. Čaušević

Fudbaleri Rome savladali su večeras na domaćem terenu Torino sa 4:1 u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Vučica je večeras na Olimpicu pred domaćim navijačima pokazala da se nalazi u odličnoj formi. Roma je vodstva protiv Torina stigla već u desetoj minuti utakmice kada je fenomenalan gol sa nekih dvadesetak metara postigao Edin Džeko. Za bh. napadača ovo je bio 19. gol u Seriji A i dijeli prvo mjesto s Higuainom na listi strijelaca.


Drugi gol navijači Rome čekali su samo sedam minuta kada je Salah pogodio za 2:0. Rimska ekipa do kraja prvog poluvremena imala je još nekoliko dobrih prilika, ali je Hart ovaj put bio na visini zadatka. 

Ipak, u 65. minuti utakmice riješene su sve dileme kada je spektakularan gol za 3:0 postigao Paredes. U samom finišu utakmice Maxi Lopez je prvim golom u sezoni pogodio 3:1. Ipak, Roma je imala zadnju riječ jer je u sudijskoj nadoknadi nakon asistencije Tottija konačnih 4:1 postavio Nainggolan.

Džeko je u drugom dijelu imao tri dobre prilike, ali nije uspio ponovo da se upiše u listu strijelaca. Kapiten naše reprezentacije iz igre je izašao u 90. minuti, a umjesto njega na teren je ušao Diego Perotti.


Roma je druga na tabeli Serije A sa 56 bodova, sedam manje od lidera Juventusa. S druge strane, ekipa Siniše Mihajlovića se nalazi na devetom mjestu sa 35 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 25. kolo:

Roma - Torino 4:1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi