U Rimu se danas obilježava "dan Senada Lulića"
Foto: EPA

Upisao se u historiju

U Rimu se danas obilježava "dan Senada Lulića"

Ukoliko ste danas u Rimu i na ulicama srećete nasmijane ljude, znajte da navijaju za Lazio. Tako barem pišu italijanski mediji. 

Na današnji dan prije četiri godine Lazio je u finalu italijanskog Kupa savladao Romu s minimalnih 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je, ni manje ni više, nego bh. reprezentativac Senad Lulić u 71. minuti. 

Od tog dana Lulić uživa nevjerovatno poštovanje u nebeskoplavom dijelu Rima. U italijanskoj prijestolnici je od tada rođeno nekoliko Senada, grad je postao bogatiji za desetine natpisa u grafita u njegovo ime, a pokrenuta je bila i čak peticija da naš fudbaler promijeni broj na dresu sa 19 na 71. To je Lulić odbio jer bi, kako je tada rekao, to bila ipak ozbiljna provokacija za navijače Rome. 

U razgovoru za jedan lokalni radio Lulić je bio otkrio kroz šta je prolazio nakon što je svojim golom odlučio finale protiv ljutog gradskog rivala. 

"Navijači su me zaustavljali na ulici i ljubili mi nogu kojom sam dao gol", kazao je tada kroz smijeh Lulić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi