U Rusiji se već pripremaju za moguće terorističke napade
Getty Images

Održana vježba

U Rusiji se već pripremaju za moguće terorističke napade

Budući da je Svjetsko prvenstvo jedan od medijski najpraćenijih sportskih događaja u svijetu, organizatori u Rusiji se s pravom plaše terorističkog napada. 

Nedavni napad na igrače Borussije u Dortmundi uoči meča Lige šampiona protiv Monaca, natjerao je organizatore Mundijala u Rusiji da se ozbiljnije pozabave pitanjem bezbjednosti. 

Tako je danas u ruskom gradu Kazanu održana pokazna vježba spašavanja u slučaju terorističkog napada. Vježbi su prisustvovali policajci, vatrogasci i hitna pomoć, a glavni cilj bio je da se uvježba koordinacija i saradnja svih žurnih službi, te da se provjeri osposobljenost timova hitne medicine za pripremu i transport žrtava.

Rusija se već uveliko sprema za Svjetsko prvenstvo. Specijalno za ovu priliku grade se novi stadioni i tereni za treninge, a stari se već uveliko rekonstruišu. 

Šampionat počinje 14. juna 2018. godine u Moskvi. Nastupit će ukupno 32 reprezentacije, a odigrat će se 64 utakmice, koje će uživo, sa tribina, moći da prati oko 600.000 navijača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi