U Schalkeu se potajno nadaju osveti, ali realno...

Lani je Real slavio 6:1 u u Gelsenkirchenu

U Schalkeu se potajno nadaju osveti, ali realno...

Kada su "kraljevi" posljednji put gostovali u Gelsenkirchenu, odigrali su baš kraljevski. Real je slavio 6:1, ali se Schalke nije raspao. To je bio samo jedan u nizu poraza Schalkea u srazu sa klubovima iz Španije, od 15 utakmica dobili su samo dvije.

I večeras je Real u prednosti, ali teško je vjerovati da mogu ponoviti izdanje iz prošle sezone. Jedan od razloga leži u činjenici da Ancelotti ima dosta problema sa povredama, ne računa na Modrića, Ramosa, Rodrigueza, Khediru, Coentraa, upitnik je i pored Pepea. Uz to Real baš i ne briljira u prvenstvu posljednjih par kola. Tu su i problemi na privatnom planu najveće face, Cristiana Ronalda, njegova veza, pa slavlje rođendana nakon debakla u gradskom derbiju. Koliko te stvari mogu pomoći Schalkeu vidjet ćemo.

"Protiv Deportiva je Cristiano bio jako dobar, pogotovo u fizičkom djelu. Napredak je vidljiv i sada mu samo fali gol da bude onaj stari Cristiano. Već protiv Schalkea vjerujem da će prekinuti golgeterski post" poručuje Carlo Ancelotti.

U problemima sa sastavom je i Di Matteo. U autu je golman Fahrmann, Draxler je u procesu oporavka, Di Matteo ne može računati niti na Kolašinca, Goretzkog, Farfana, Obasija. Dobra je vijest kako se u ekipu vraća najbolji napadač Huntelaar. On je propustio tri zadnje utakmice u prvenstvu zbog isključenja, ali kazna ne vrijedi za evropske utakmice.

"Idemo na pobjedu, ali svjesni smo ko je sa druge strane terena. Bit će zanimljivo vidjeti gdje smo u ovom trenutku i koliko napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Real je pokazao određene slabosti u posljednjih nekoliko utakmica, vidjet ćemo možemo li ih mi iskoristiti" dodao je Di Matteo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti