U St. Gallenu žale za Salihovićem
Foto: EPA

Oglasio se trener

U St. Gallenu žale za Salihovićem

Dolaskom u redove njemačkog bundesligaša HSV-a, nekadašnji bh. reprezentativac Sejad Salihović (32) doslovno je "razdrmao" svoju karijeri. 

Već u prvom nastupu na novi klub Salihović je bio jedan od najboljih na terenu, čime je pokazao da će biti veliko pojačanje, a u švicarskom St. Gallenu i dalje žale zbog njegovog odlaska. 

Trener Giorgio Contini je izjavio da je želio zadržati Salihovića u timu.

"Htio sam da Salihović i dalje igra za St. Gallen. O njegovim igračkim kvalitetama je nepotrebno govoriti, sve se zna, i sigurno da bi nam mnogo značio u ovoj sezoni", kazao je Contini, dodavši da je problem nastao jer švicarski klub nije mogao odgovoriti na finansijske uslove bh. fudbalera.

Nakon odlične partije protiv Hannovera, mediji u Njemačkoj su uvjereni da će Salihović naći mjesto u startnoj postavi za narednu utakmicu koju HSV igra protiv Borussije iz Dortmunda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi