U susretu bez većih prilika, Ayew u finišu srušio Inter
Duel Javiera Zanettija i Andrea Dedea Ayewa

Marseille ide na Giuseppe Meazzu sa golom prednosti

U susretu bez većih prilika, Ayew u finišu srušio Inter

Na Veledromeu večeras, ne samo da nije bilo golova, već nije bilo ni velikih prilika. Marseille i Inter loše stoje u domaćim prvenstvima i spas sezone vide u Ligi prvaka, ali i u najjačem klupskom takmičenju na svijetu pružili su lošu partiju.

Marseille je krenuo veoma hrabro, a prvi je zaprijetio Benoit Cheyrou u 7. minuti, no njegov udarac Julio Cesar odbio je u korner. Dobru priliku imao je Esteban Cambiasso u 11. minuti, ali je Steve Mandanda odlično intervenisao.

Inter je imao prilike preko Javiera Zanettija i Diega Forlana, a Marseille preko Jeremyja Morela i Cesara Azpilicuete, ali rezultat se nije mijenjao. Igralo se veoma oprezno. Mauro Zarate je mogao do gola u 37. minuti, ali ipak, falilo je snage u njegovom udarcu da bi zatresao mrežu domaćina.

Cheyrou je do kraja poluvremena još jednom pokušao, no veoma loše, dok je na drugoj strani Forlanov udarac lako zaustavio Mandanda. Prvo poluvrijeme završilo je bez pravih prilika, a u drugi dio susreta otvorio je Brandao, čiji je udarac glavom lako zasutavio Cesar.

U drugom poluvremenu dugo nije bilo prilika, tako da Mandanda i Cesar nisu imali puno posla. Kako je susret odmicao, francuska ekipa je bila nešto opasnija. Dede Ayew je imao nekolike prilike, dok je i njegov brat Jordan Ayew jednom zaprijetio.

Ipak, kada su svi očekivali da će susret završiti bez golova, Dede Ayew je pogodio za pobjedu Marseillea u posljednjim trenucima susreta. Nakon centaršuta Mathieua Valbuene iz kornera, mladi napadač Gane glavom je pogodio mrežu Nerazzurra.



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.