U svega devet dana Real dvaput slavio u Barceloni s 1:0
Benzema postiže gol za konačnih 1:0

Pobjeda nad Espanyolom

U svega devet dana Real dvaput slavio u Barceloni s 1:0

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su drugi put u svega devet dana na Cornella-El Prat stadionu u Barceloni...

Nakon pobjede u prvenstvu prije devet dana, madridski klub još jednom je porazio Espanyol, a ovoga puta u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa kralja.

Zanimljivo, ponovo su gosti, kao i prije devet dana, savladali domaću momčad s 1:0. Tada je Pepe zabio za pobjedu, a večeras Karim Benzema.

Francuz je u 25. minuti zabio glavom nakon ubačaja Garetha Balea. Real je igrao u poprilično jakom sastavom, a pored pomenutog dvojca, nastupili su i Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Angel Di Maria, Illarremendi, Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo i Iker Casillas.

Dodajmo da će Real i Espanyol uzvratni susret odigrati za sedam dana na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, četvrtfinale:
Espanyol - Real Madrid 0:1 (Benzema 25)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.