"U Turskoj se osjećamo kao kod kuće"
Foto: aa.com.tr

Bajić, Hadžiahmetović i Milošević uživaju u Konyi

"U Turskoj se osjećamo kao kod kuće"

E. Čaušević

Konyaspor je jedan od rijetkih timova u svijetu čiji dres brane trojica fudbalera iz Bosne i Hercegovine, a to su Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i deni Milošević.

Bh. fudbaleri s dosta uspjeha nastupaju u dresu Konyaspora, a posebno se to treba reći za Bajića koji je najbolji strijelac ovog kluba. Iako su daleko od kuće Bajić, Hadžiahmetović i Milošević se redovno druže van terena i ne kriju da se u Konyi sada osjećaju kao kod kuće.

"Ja nisam imao problema sa adaptacijom ovdje jer je Turska dosta vezana za Bosnu i Hercegovinu po mnogo stvari. Redovno svoje vrijeme provodim s Bajićem i Miloševićem i svakodnevno se družimo jako puno. Ujutro zajedno doručkujemo, a nakon obaveza idemo u šetnju. Neki igrači možda žele napustiti Tursku nakon svih dešavanja, ali se ja ne osjećam tako. Mislim da sam siguran u Turskoj i volim ovu zemlju jer je slična kao moja BiH. Tu se zaista osjećamo kao kod kuće", rekao je Hadžiahmetović za aa.com.tr.

Bajić i Hadžiahmetović su u Tursku došli u "paketu" iz Željezničara, a nešto kasnije pridružio im se i Milošević. Ovaj bh. fudbaler je priznao da je prije dolaska u Konyaspor gledao utakmice ovog kluba, te da su Bajić i Hadžiahmetović jedan od razloga zbog čega je odlučio svoju karijeru da nastavi u Turskoj.

"Prije dolaska u Tursku gledao sam Bajića i Hadžiahmetovića i vidio sam da ovaj tim ima potencija. Sviđa mi se atmosfera ovdje i zaista uživam. Dosta se družimo i najvažnije je što imamo osjećaj kao da smo kod kuće jer su i građevine ovdje gotovo iste kao one u BiH", rekao je Milošević.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kao što smo ranije napisali, Bajić je ove sezone u odličnoj formi i trenutno je najbolji strijelac kluba sa deset golova. Bajić je za AA Turska rekao da se osjeća jako sigurno u ovoj državi, te da bi svima preporučio da posjete Tursku.

"Proces adaptacije za mene je bio veoma kratak. Mi se osjećamo zaista sigurno ovdje i svima bi predložio da dođu posjetiti Tursku jer imaju zaista mnogo da vide", kratko je prokomentarisao nekadašnji napadač Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi