U21 reprezentacija Srbije stigla do nove pobjede
FOTO: StarSport

Savladali Rusiju sa 3:2

U21 reprezentacija Srbije stigla do nove pobjede

E. Ganibegović

Fudbalska U-21 reprezentacija Srbije je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo slavila pobjedu od 3:2 nad vršnjacima iz Rusije.

U prvom poluvremenu smo imali priliku vidjeti čak četiri pogotka. Najprije je Srbija stigla u vodstvo preko Pantića u 14. minuti, a nedugo zatim Zhemaletdinov postiže u 26. minuti gol za izjednačenje.

Samo sedam minuta poslije, mladi Orlovi ponovo stižu u vodstvo, a sada je mrežu gostiju zatresao Jović. Međutim to nije bilo sve što se tiče pogodaka u prvom poluvremenu. Rusija u 42. minuti meča stiže do poravnanja, a ovaj put je strijelac bio Melkadze, što je i bio konačan rezultat nakon prvog poluvremena. 

Drugo poluvrijeme je bilo također dosta zanimljivo, međutim obilježio ga je veliki broj kartona na obje strane. Ali, Srbija je drugim pogotkom Jovića na utakmici stigla do vodstva u 60. minuti. Rusija je pokušavala doći do poravnanja, međutim od toga ništa nije bilo, pa su mladi Orlovi stigli do nove pobjede. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srbija se nakon ove utakmice nalazi na prvoj poziciji sa devet bodova, dok je Rusija drugoplasirana sa sedam bodova. Armenija je treća, Austrija četvrta, Gibraltar peti, a Makedonija je posljednja u ovoj grupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi