Ubijen kapiten Južnoafričke Republike

U pokušaju pljačke u Johanesburgu

Ubijen kapiten Južnoafričke Republike

Kapiten Južnoafričke Republike, golman Senzo Meyiwa ubijen je u blizini Johannesburga, prenose mediji u Engleskoj. 

Tri naoružana muškarca ušla su u kuću njegove djevojke, a najvjerovatnije se radilo o pokušaju pljačke tokom koje je Meyiwa izgubio život. U tom trenutku u kući se nalazilo sedam osoba, ali nije bilo više povrijeđenih. 

Policija Južne Afrike javnost je o pogibiji kapitena nacionalnog tima obavijestila putem društvene mreže Twitter. Meyiwa je kapiten reprezentacije postao u septembru, a na do sada četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za Afrički kup nacija primio je samo jedan pogodak.

Policija je ponudila i nagradu za bilo kakvu informaciju o ubicama od 150.000 randa, što je oko 14.000 dolara. Predsjednik Orlando Piratesa, za koje je branio Meyiwa, Irvin Khoza, bio je potresen ovom informacijom. 

"Ovo je veliki gubitak za Južnu Afriku, ali prije svega za njegovu porodicu, pa tek onda za Orlando Piratese i naciju," rekao je Khoza. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.