Učinak Balea i Neymara u sezoni 2015/16 u Primeri

Zanimljiv podatak

Učinak Balea i Neymara u sezoni 2015/16 u Primeri

D. Vejo

Primera je počela s radom, najveći rivali i pretendenti za osvajanje titule Barcelona i Real Madrid istu su krenuli sa tri boda.

I ovoga puta, glavnu riječ imat će Ronaldo i Messi, odnosno Bale i Neymar.

Međutim, u prvom kolu Velšanin je pokazao da se ni malo ne šali, te je sa dva pogotka srušio Sociedad na njihovom terenu.

Krilni napadač Reala, tokom prošle sezone imao je solidno izdanje u dresu Galaktikosa. To pokazuju i činjenice. Naime, objelodanjena je statistika, tačnije upoređen je učinak njega i Neymara iz Barcelone.

Tokom sezone 2015/16 u Primeri, Bale je nastupio na 23 utakmice, postigao 19 golova te upisao 10 asistenicija. Dok je Neymar igrao čak 34 puta za plavo-crvene a dao je svega 24 gola i upisao dvije asistencije više nego Bale. Iako je odigrao 11 utakmica manje, Velšanin je ostvario približan učinak kao Brazilac, te se zbog toga postavlja pitanje šta bi bilo da je igrao više i da nije imao povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi