Udinese slavio u Rimu, Luliću pola sata
Foto: EPA

Serija A, 4. kolo

Udinese slavio u Rimu, Luliću pola sata

E. Škorić

U posljednjem meču četvrtog kola italijanske Serije A snage su odmjerili Lazio i Udinese.

Nogometaši Lazija ne igraju ove sezone baš najbolje, barem ne onoliko dobro koliko navijači to očekuju. Rimljani su večeras na Olimpicu poraženi treći put ove sezone.

Nakon Milana i Genoe, porazio ih je i Udinese. Imali su domaći dobru šansu u 21. minuti preko Andersona, ali je pucao malo pored gola gostiju iz Udina.

Nekoliko minuta kasnije neprecizan je bio i Klose. Kako to obično biva, uslijedila je kazna. Silvan Widmer je proigrao Cyrila Thereaua, koji pogađa za radost gostiju.

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0 za goste. Kone je umalo povisio na 2:0 u 48. minuti, ali je bio neprecizan. U redovima domaćih je u 59. minuti ušao i bh. reprezentativac Senad Lulić.

Nastavio je Lazio s napadima, ali sve je to bilo jalovo, nedovoljno da se zatrese mreža Udinesea i izbjegne poraz. Udinese je skočio na treće mjesto sa devet bodova, dok je Lazio tek 15. sa tri boda. Pred njima je jako težak period. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 4. kolo:
Lazio - Udinese 0:1 (Thereau 26)


Cyril Théréau Goal ~ Lazio vs Udinese 0-1... by Sallar1khan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.