UEFA bez milosti: Moskovljani žestoko kažnjeni

Tri utakmice bez gledalaca i 200.000 eura

UEFA bez milosti: Moskovljani žestoko kažnjeni

A. Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) žestoko je kaznila CSKA čiji su navijač u Rimu na susretu 1. kola Lige prvaka s Romom, pravili nerede na tribinama stadiona.

Evropska fudbalska federacija nije imala milosti prema moskovskom klubu. Naime, zbog nereda koje su izazvali navijači CSKA tokom susreta sa Romom, UEFA je kaznila šampiona Rusije sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama.

Međutim, to nije sve, odnosno CSKA će na račun Evropske fudbalske federacije uiplatiti i 200.000 eura.

Na kraju dodajmo da će tako CSKA domaće susrete sa Romom i Manchester Cityjem igrati pred praznim tribinama, kao i još jedan susret u idućoj ili u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.