UEFA će žestoko kazniti St. Etienne?

Zbog pirotehnike i sukoba sa zaštitarima

UEFA će žestoko kazniti St. Etienne?

E. Čaušević

Fudbaleri Saint-Etiennea sinoć su poraženi sa 3:0 na gostovanju protiv Manchester Uniteda u prvom meču šesneastine finala Evropske lige.

Francuski klub je na Old Traffordu poraženi sa 3:0, a "krvnik" ove ekipe ponovo je bio Zlatan Ibrahimović koji je postigao hat-trick. St. Etienne je sinoć u Manchesteru imao veliku podršku svojih navijača, ali bi to žestoko moglo koštati ovaj klub.

Naime, UEFA je danas objavila da je pokrenuta istraga protiv navijača francuske ekipe koji su sinoć na Old Traffordu napravili nekoliko incidenata. Engleski mediji navode da bi kazna mogla biti žestoka, te da bi se revanš mogao igrati pred praznim tribinama.

Ipak, mnogi očekuju da će UEFA samo novčano kazniti St. Etienne, ali da kazna neće biti nimalo blaga. Konačna odluka UEFA-e trebala bi se znati početkom naredne sedmice, odnosno nekoliko dana pred revanš ove dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, pored korištenja pirotehničih sredstava navijači St. Etiennea sukobili sa zaštitarima na stadionu nakon završetka utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi