UEFA: Finale Lige Europe nije u opasnosti

Strah postoji, ali finale nije u opasnosti

UEFA: Finale Lige Europe nije u opasnosti

D. Rakanović
Teme:

U Manchesteru vlada panika nakon napada poslije koncerta američke pjevačice Ariane Grande. Ipak, iz UEFA-e su saopštili da finale Lige Europe između Manchester Uniteda i Ajaxa u Stockholmu nije u opasnosti. 

"Policija to tretira kao teroristički napad u Manchesteru. Trenutno nemamo posebne obavještajne podatke koji bi mogli da ukažu na mogući teroristički napad na utakmici finala Lige Europe i da taj napad ima bilo kakve veze sa sportom, tako da finale nije u opasnosti. UEFA mjesecima tijesno sarađuje sa vlastima i Fudbalskim savezom Švedske, a od samog početka projekta u obzir smo uzeli i rizik od terorističkog napada", navodi se u saopštenju UEFA-e.

U eksploziji po završetku koncerta američke pjevačice Ariane Grande u Manchesteru sinoć su poginule 22 osobe, uključujući djecu, a povrijeđeno je 59. Policija eksploziju tretira kao teroristički napad i vjeruje da je napadač djelovao sam i da je poginuo u eksploziji.

Finale Lige Europe odigraće se prema planu, u Stockholmu u srijedu od 20:45 sati. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Press-konferencija koju su trebali da održe predstavnici Manchestera je otkazana. Portugalski stručnjak Jose Mourinho lično je tražio da se konferencija otkaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi