UEFA izabrala najbolji tim grupne faze Lige prvaka

U najbojih 11 nema fudbalera Barcelone

UEFA izabrala najbolji tim grupne faze Lige prvaka

E. Čaušević

UEFA je danas objavila 11 igrača koji su izabrani za najbolji tim Lige prvaka u grupnoj fazi.

Zanimljivo je da u ovom timu nema nijedan fudbaler aktuelnog prvaka Evrope ekipe Barcelone. Katalonska ekipa završila je prva u grupi E sa četiri pobjede i dva remija, ali ipak UEFA nije uvrstila u prvih 11 nijednog igrača ove ekipe.

Po dva igrača dolaze iz PSG-a i Bayerna i po jedan iz Atletico Madrida, Chelseaja, Manchester Cityja, Real Madrida, Juventusa, Genta i Zenita.

U najboljem timu grupne faze Lige prvaka nalaze se: Kevin Trapp, Andrea Barzagli, Thiago Silva, Diego Godin, David Alaba, Sven Kums, Willian, Raheem Sterling, Thomas Muller, Cristiano Ronaldo i Hulk.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.