UEFA kaznila Bešiktaš i Dinamo Kijev

Zbog navijačkih izgreda

UEFA kaznila Bešiktaš i Dinamo Kijev

Turski Bešiktaš i ukrajinski Dinamo Kijev morat će uplatiti ozbiljnu sumu u UEFA-inu kasu zbog izgreda svojih navijača na utakmici Lige prvaka.

Meč u Kijevu odigran je 6. decembra prošle godine a Dinamo je slavio sa 6:0. Meč je obilježila tuča dvije navijačke grupe u kojoj je učestvovalo preko 100 osoba i pri čemu je upotrijebljena pirotehnika.

Zbog toga je UEFA odlučila kazniti oba kluba sa po 60.000 eura.

Bešiktaš je debaklom u Kijevu izgubio šansu da se plasira u osminu finala Lige prvaka, pa je takmičenje nastavio u Evropskoj ligi, dok je Dinamo i pored ubjedljive pobjede završio svoj nastup u Evropi za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi