UEFA kaznila Celtic zbog zastava Palestine

Uz obrazloženje

UEFA kaznila Celtic zbog zastava Palestine

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je kazniti škotski Celtic novčanom kaznom zbog navijačkog isticanja palestinskih zastava na utakmici protiv izraelske Hapoel Beer Sheve.

Na pomenutoj utakmici su domaće pristalice podigli u zrak više od stotinu zastava Palestine, a zbog tog poteza je njihov klub kažnjen sa 10.000 eura.

U obrazloženju kazne, UEFA je poručila da su navijači Celtica pokazivali nedozvoljene transparente i naglasila da su politički transparenti i bilo kakve poruke tog tipa strogo zabranjene i kažnjive.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno, za Celtic je ovo već osma kazna od UEFA-e u posljednjih pet godina, a ukupno su na račun Evropske fudbalske asocijacije Škoti uplatili oko 143.000 eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi