UEFA kreće u borbu protiv ogromnih ugovora
Foto: EPA

Najavljene velike promjene

UEFA kreće u borbu protiv ogromnih ugovora

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin, najavio je velike promjene u fudbalu za naredne godine.

On je najavio kako će UEFA u narednim godinama klubovima uvesti ograničenja na transfere i plate fudbalera, što bi veoma utjecalo na bogate evropske klubove.

To bi značilo i da neće biti ludog trošenja novca na transfere.

"Želimo stati na kraj suludom trošenju novca. Ozbiljno razmatramo mogućnost ograničenja budžeta za plate igrače. Ako u tome uspijemo, to će biti historijska promjena. Time bismo izjednačili kvalitetu klubova, a oni bi mnogo više razmišljali o pravoj vrijednosti igrača", istakao je Čeferin.

Sigurno je da će veliki klubovi biti protiv ovakvih odluka UEFA-e i predstoji velika borba za ograničenja trošenja u fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije