UEFA nagradila Kolašinca za dvije asistencije
Foto: EPA

U konkurenciji za igrača sedmice u EL

UEFA nagradila Kolašinca za dvije asistencije

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je sa svojim Schalkeom sinoć eliminisan iz Evropske lige u četvrtfinalu.

Schalke je igrao sa Ajaxom, koji je doputovao sa prednošću 2:0 iz prve utakmice u Amsterdamu, protiv kojeg je u regularnih 90 minuta slavio identičnim rezultatom, pa se pristupilo produžecima.

Kada je Schalke poveo sa 3:0 sa igračem više na terenu činilo se da je priča završena, ali holandski velikan je uspio postići čak dva gola i izboriti prolaz u polufinale.

Sead Kolašinac je na utakmici protiv Ajaxa upisao dvije asistencije i to za drugi i treći gol svog tima, a to mu je bilo dovoljno da ga UEFA nominuje za igrača sedmice u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim Kolašinca, u užoj konkurenciji nalaze se Marcus Rashford (United), Talisca (Bešiktaš) i Mallo (Celta).

Glasati je moguće na zvaničnoj stranici UEFA.com, a pobjednik će biti proglašen u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi