UEFA naredila PSG-u veliku rasprodaju
Foto: EPA

Igrači moraju biti prodati

UEFA naredila PSG-u veliku rasprodaju

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) naredila je francuskom PSG-om prodaju nekoliko fudbalera.

Dolazak Neymara i Kyliana Mbappea u redove tima sa Parka prinčeva za nevjerovatne novčane iznose pokrenuo je priču o kršenju financijskog fair playa.

UEFA je pokrenula istragu protiv francuskog kluba i nakon svega donijela je odluku da PSG mora prodati nekoliko fudbalera kako bi se koliko-toliko uravnotežila financijska struktura.

Tako će francuski velikan morati da proda igrače u vrijednosti od 80 miliona eura. PSG je navodno već odlučio da će obaviti neophodne transfere, a na izlaznim vratima kluba našli su se Angel Di Maria i Lucas Moura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, postoji mogućnost da još nekoliko fudbalera napusti Pariz. Spominje se čak i odlazak Edinsona Cavanija što bi svakako bio i najveći transfer zime.

Činjenica je da PSG jednostavno mora prodati fudbalere jer drugih opcija za izbjegavanje eventualnih sankcija UEFA-e nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije