UEFA o Legiji i Celticu odlučuje do četvrtka
Foto: EPA.eu

Sporni meč

UEFA o Legiji i Celticu odlučuje do četvrtka

UEFA će najkasnije u četvrtak objaviti odluku o žalbi Legije, koja je izbačena iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Legija je u revanšu pobijedila Celtic sa 2:0, ali je meč naknadno registrovan pobjedom tima iz Glazgova sa 3:0, pošto je u igru četiri minuta prije kraja meča ušao igrač koji je bio suspendovan.

U prvom meču, Legija je slavila sa 4:1, a Celtic je prošao dalje zahvaljujući golu u gostima. 

Nakon izbacivanja iz kvalifikacija, Legija je uputila žalbu, a čak je od Celtica tražila da joj prepusti svoje mjesto ili da se odigra treći meč. Iz šampiona Poljske tvrdili su da ulazak Bartoša Berezinskog nije uticao na rezultat, ali je suština da su pravila prekršena. 

Mladi Berezinski dobio je crveni karton u posljednjem Legijinom meču u Ligi Evrope prošle sezone i kažnjen je sa tri utakmice neigranja. On je propustio oba meča sa Saint Patrickom, kao i prvi sa Celticom, i sa tog aspekta pravila nisu prekršena. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, šampion Poljske Berezinskog nije registrovao za prethodno kolo kvalifikacija, a pošto samo registrovani fudbaleri mogu da odsluže suspenziju uslijedila je kazna. 

"Sastanak sa Žalbenom komisijom UEFA održan je u utorak ujutro, a prisustvovali su mu suvlasnik Legije Darijuš Mioduški i njegovi saradnici. Atmosfera tokom sastanka je bila profesionalna i predstavnicima kluba je dozvoljeno da iznesu svoj stav. Odluka o žalbi biće objavljena u toku večeri ili u četvrtak ujutro. Legija bi željela da se zahvali tijelima UEFA na njihovoj organizaciji procedure za žalbu. Takođe, želimo sve da obavijestimo da se klub neće oglašavati do zvanične odluke UEFA", stoji u saopštenju Legije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.