UEFA objavila izvještaj: Velikani troše najviše novca

Evropski velikani dominiraju na listama

UEFA objavila izvještaj: Velikani troše najviše novca

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) otkrila je danas imena klubova koji su najveći potrošači u Evropi. Ova lista koja je objavljena od strane UEFA-e je za 2015. godinu.

Očekivano, na listi dominiraju evropski velikani, koji ne štede na novcu za dovođenje velikih imena u svoj klub.

Tako su najveći potrošači novca Manchester United i PSG, dok Barcelona i Real Madrid daju najviše novca za plate igrača.

United i PSG najveći potrošači 

Listu navjećih potrošača u Evropi predvode Manchester United i PSG. UEFA je u ovu konkurenciju uračunala dolaske i odlaske igrača, a kao najveći potrošač istakao se Manchester United. Oni su u 2015. godini su potrošli 100 miliona eura, a odmah iza njih je francuski PSG sa potrošnjom od 84 miliona eura.

Slijede potom Manchester City (74 milion), te tri ekipe iz Serie A (Inter 60 miliona), Milan (50 miliona) i Juventus (41 milion).

Zanimljiva činjenica je da su engleski klubovi QPR i Sunderland sa potrošnjom od 34, odnosno 27 miliona eura, veći potrošači od Real Madrida koji je imao potrošio "samo" 26 miliona eura u 2015. godini.

Barca i Real najviše plaćaju igrače

Real u 2015. godini možda nije potrošio previše na transfere, ali je uz Barcelonu tim koji najviše trošli na plate fudbalera.

Katalonski velikan Barcelona predvodi ovu listu sa nevjerovatnih 340 miliona eura koliko su izdvojili za plate 2015. godine. Real je fudbalerima isplatio 289 miliona eura, a zatim slijede Chelsea (284), City (276) i United (266).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, među timovima koji su izdvojili više od 200 miliona eura za tu godinu su PSG (255), Arsenal (250), Bayern (236) i Liverpool (216).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi