UEFA objavila najboljih 11 u 21. stoljeću i napravila haos

Mnogi se ne slažu sa sastavom

UEFA objavila najboljih 11 u 21. stoljeću i napravila haos

E. Čaušević

Dosadašnji dio 21. stoljeća podario nam je fantastične fudbalere poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Xavija, Thierryja Henryja...

UEFA je odlučila na svojoj zvaničnoj stranici danas da objavi najbolji sastav u dosadašnjem dijelu 21. stoljeća po njihovom izboru. Naravno, mnogi se nisu baš usaglasili s igračima koji se nalaze u ovom timu, te vjeruju da je bilo drugih igrača koji su zaslužili mjesto u ovoj ekipi.

Na golu se nalazi legendarni španski golman Iker Casillas, dok su u odbrani Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol i Philip Lahm. Vezni red čine Steven Gerrard, Xavi i Andres Iniesta. U žestokoj konkurenciji u napadu svoje mjesto su pronašli Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Thierry Henry.

Sastav je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama, a mnogi vjeruju da su u timu trebali biti Buffon, Cannvaro, Maldini, Zidane, Ronaldinho, Ronaldo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi