UEFA obnavlja Jugoslaviju: Kreće Balkanski kup

UEFA predložila da takmičenje krene za dvije godine

UEFA obnavlja Jugoslaviju: Kreće Balkanski kup

A. Beganović
Teme:

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza potvrdio je da bi od sezone 2018/2019 mogao zaživjeti Balkanski kup.

U posljednje vrijeme u regionu se sve više priča o zajedničkom fudbalskom takmičenju, a maštu fudbalskih zaljubljenika zagolicao je i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, Kokeza je za TV Arenasport izjavio da bi šampion Balkankog kupa, kako UEFA predlaže da se takmičenje zove, bio nagrađen ogromnim novčanim iznosom.

"Nagrade ne da nisu male, već bi značajno doprinijele punjenju proračuna svih klubova učesnika. Prvoplasirana ekipa bi dobila oko 2.5 miliona eura, a ni prvih osam ili deset klubova ne di dobilo ispod 700.000 ili 800.000 eura što je veliki novac za klubove sv našeg područja", izjavio je Kokeza koji je dodao da bi se takmičenje igralo od februara do maja.

Kokeza je navodno rekao i da je UEFA predložila da Balkanski kup startuje u sezoni 2018/2019 i da u njemu učestvuju klubovi iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, te da svaka država ima isti broj predstavnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi