UEFA obradovala italijanske klubove koji se bore za LP

Dobit će dodatno mjesto koje vodi u Ligu prvaka

UEFA obradovala italijanske klubove koji se bore za LP

E. Čaušević
Teme:

UEFA je danas objavila vijest vezanu za Ligu prvaka koja je obradovala sve italijanske klubove.

Naime, UEFA je odlučila da će Italija od sezone 2018/19. ponovo imati četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka. Trentno po četiri mjesta imaju Španija, Engleska i Njemačka, dok su Italijani bili sa tri mjesta zbog lošeg koeficijenta.

Ipak, Italija se pridružila ovim ligama i sada će imati četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka. Prva tri mjesta vode direktno, dok klub koji završi na četvrtoj poziciji igra kvalifikacije. 

Italijani su četvrto mjesto dobili zahvaljujući lošim rezultatima klubova iz Portugala koji će izgubiti jedno mjesto. Šansu da još jedno mjesto u budućnosti dobiju imaju Francuska i Rusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi