UEFA odbacila protest Fenerbachea

Fred nije bio suspendiran

UEFA odbacila protest Fenerbachea

S. Bošković

UEFA je odbacila protest Fenerbachea koji je protestovao u vezi igrača Shakhtara, Freda, koji je nastupio u prvoj utakmici Lige prvaka, iako je na Copa Americi bio pozitivan na doping testu. 

Prva utakmica, odigrana u Lvivu, završila je rezultaom 0:0, dok se uzvrat igra sutra u Istanbulu. 

UEFA je svoju odlugu obrazložili na taj način Fred nije bio suspendiran od strane Conmbeola kada se je igrala prva utakmica, ali sada su šanse da igra sutrašnji uzvrat svedene minimum.

Fred je pozitivno testiran na zabranjenu supstancu duaretik, za vrijeme nastupa za reprezentaciju Brazila na nedavno završenoj Copa Americi. Supstanca hidrohloritiazid ima mogučnost da sakrije postojanje nekih drugih droga u tijelu. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Shakhtar je ipak uvrstio Freda u sastav za sutrašnju utakmic, unatoč savjetu UEFE da to ne rade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.