UEFA odlučila, od 2018. godine Liga nacija

Čeka nas nešto novo

UEFA odlučila, od 2018. godine Liga nacija

Teme:

UEFA je potvrdila u četvrtak na zasjedanju Izvršnog odbora u Nyonu kako će od 2018. godine startati Liga nacija koja će zamijeniti većinu prijateljskih utakmica.

Ukupno 54 reprezentacije će biti svrstane u četiri jakosne grupe (A, B, C, D) na osnovu postignutih uspjeha, a svaki razred bit će podijeljen u četiri grupe sa po tri ili četiri reprezentacije. U najjačem razredu bit će 12 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe, a pobjednici istih izborit će plasman na završni turnir Lige nacija 2019. godine. UEFA je predvidjela da najbolji iz svakog razreda sele u viši rang, dok najslabiji ispadaju u niži razred.

Iz Lige nacije četiri reprezentacije će izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Utakmice novog takmičenja igrat će se odseptembra do novembra 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.