UEFA odredila kaznu za Dele Allija
Foto: EPA

UEFA kaznila Dele Allija, ali i Arsenal i Bayern

UEFA odredila kaznu za Dele Allija

UEFA-ina disciplinska komisija odredila je kaznu za mladog engleskog reprezentativca Dele Allija zbog njegovog užasnog starta na meču Tottenhama i Genta u okviru šesnaestine finala Evropa lige.

Dele Alli je dobio suspenziju u trajanju od tri evropske utakmice. UEFA je igraču Tottenhama odredila ovu kaznu zbog njegovog pogibeljnog starta nad Brechtom Dejaegereom na utakmici protiv Genta, odigranoj na Wembleyu 23. februara.

Osim Dele Allija, Uefa je kaznila i londosnki Arsenal, kaznom od 5000 eura, i to zbog ulaska njihovih navijača na teren u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zbog incidenata na istoj utakmici kažnjena je i bavarska ekipa, kaznom u iznosu od 3000 eura, zbog ubacivanja predmeta na teren od strane njihovih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti